Egészséges sportszelet házilag

A sportszeletet mindenki szereti, azonban mint minden boltban kapható édesség ez is tele van finomított cukrokkal, így nem túl egészséges. Ha vesszük azonban a fáradtságot néhány összetevőből nagyon egyszerűen elkészíthetjük a bolti sportszelet egészséges változatát házilag. A hagyományos receptben lévő “káros” összetevőket ebben az egészséges házilag is könnyedén elkészíthető változatban alternatív alapanyagokkal helyettesítik.

Egészséges sportszelet házilag

Egészséges sportszelet házilag

Az egészséges házi sportszelet összetevői a következőek: 4 marék dió, 200 g mazsola, 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál margarin, rumaroma, 100 g étcsoki. Az elkészítése is rendkívül egyszerű. Aprítóban daráljuk le a diót, majd a mazsolát beletéve folytassuk még egy kis ideig. Ezután mehet bele a rumaroma és a margarin is. Ha valaki paleozik, akkor a margarin helyett kókuszzsírral dolgozzon.

Mikor a massza már formázható, akkor kenjük bele a tepsibe, majd olvasszunk fel étcsokit vízgőz felett és öntsük a kész massza tetejére. Ezután tegyük körülbelül fél-egy órára hűtőbe és már tálalhatjuk is.

Ez a házilag is könnyedén elkészíthető változata a sportszeletnek nemcsak azért egészséges, mert cukrot és lisztet nem tartalmaz, hanem mert a diónak rendkívül pozitív élettani hatásai vannak. Amellett, hogy rendkívül gazdag E-vitaminban és ásványi anyagokban, rendben tartja a szervezetünk vérnyomását és koleszterin szintjét is.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014