Csaláncsípés kezelése házilag

A csalánról először mindenkinek a kellemetlen csípése jut eszébe. Azonban nem szabad arról elfeledkeznünk, hogy a csalán egy nagyon fontos gyógynövény, mely a házi gyógymódok egyik alapösszetevője. Vértisztító hatása általánosan ismert, ezért tea formájában nagyon ajánlott kúraszerűen a fogyasztása. A legjobb megoldás, ha a csalánt magunk gyűjtjük be ahelyett, hogy megvásárolnánk.

Csaláncsípés kezelése házilag

Csaláncsípés kezelése házilag

A gyűjtés folyamán sajnos elég könnyen megcsíphet bennünket a növény. A csaláncsípés nagyon kellemetlen tud lenni, de szerencsére könnyen kezelhető házilag is. A csípő érzést a növényben lévő anyagok, elsősorban a hangyasav okozza. A legfontosabb, hogy akármennyire is viszket ne vakarjuk, mert a vakarás csak pillanatnyi megoldást jelent, utána sokkal rosszabb lesz.

Sokan a viszketés mellett égető érzésről is beszámolnak. Akik allergiásak a növényre, sokkal nagyobb fájdalomról is be tudnak sajnos számolni. Házilag az első lépés amit tehetünk, hogy borogatást készítünk rá. A borogatás alapanyagának válasszunk valamilyen alkoholt, például sósborszeszt.

Ha gyorsabb megoldást szeretnénk a csaláncsípésre, akkor hívjuk segítségül a házilag nagyon sok mindenre használható szódabikarbónát. Kevés vízzel összekeverve rögtön be is kenhetjük vele a viszkető részeket. Ha házilag a borogatás mellett döntünk és nincsen otthon erre alkalmas alkohol, akkor az ecet is jó megoldás lehet erre. Végezetül ha semmi nem vált be a mézzel is megpróbálkozhatunk, ha nem félünk, hogy ragadni fog tőle a kezünk.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014