Candida fertőzés kezelése házilag – a helyes étrend

A Candida fertőzést a szervezetünkben jelenlévő gombák okozzák. Ezek alapesetben is megtalálhatóak bennünk, azonban a helytelen étkezés és a nem megfelelő életmód a kedvezőtlen mértékű elszaporodásukhoz vezethet. A Candida fertőzést a gombák közül az úgynevezett élesztőgombák okozzák.

Candida fertőzés kezelése házilag

Candida fertőzés kezelése házilag

A Candida fertőzés kezelésére a legmegfelelőbb és házilag is a legkönnyebben kivitelezhető a helyes étrend betartása. Ennek két oldala van. Vannak azok az élelmiszerek, melyeket egyáltalán nem szabad fogyasztanunk és vannak azok, amelyeket fogyasztását meg kell növelnünk. Segíthet, ha ezekről készítünk házilag egy listát és felragasztjuk a hűtő falára, így biztosan nem fogunk hibázni az étkezésünk során.

Lássuk, melyek azok az élelmiszerek, melyeket mindenképpen kerülnünk kell, ha Candida fertőzéstől szenvedünk, és megfelelő étrendet szeretnénk házilag követni. Összefoglalva elmondhatjuk, hogy az étrendünkből teljes egészében ki kell venni azokat az élelmiszereket, melyek cukrokat vagy finomított szénhidrátokat tartalmaznak. A kelt tésztákat is mellőznünk kell, valamint az alkoholt is. A tejtermékeket is kerülnünk kell.

A házilag összeállított étrend ugyanakkor tartalmazhat nagy mennyiségben zöldségeket, gyümölcsöket és gabonaféléket. A zöldségek közül bátran fogyasszuk a burgonyát, a céklát, a salátát, a kínai kelt, a lila hagymát, a padlizsánt, a paradicsomot, a sárga- és a fehérrépát, az uborkát vagy a vöröshagymát.

A fokhagyma mivel gombaölő hatású, ezért minden nap fogyasztani kellene! Gyümölcsök közül a legjobbak a bogyós gyümölcsök. Ezekből nyugodtan készíthetünk cukormentes lekvárokat vagy dzsemeket is.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014