Babaruha házilag

Ha a gyerekünk elszakította valamely ruháját, akkor készíthetünk belőle babaruhát házilag. Ez nagyon jó ajándék lehet egy kislánynak. Az elszakadt ruhákat tehát nem muszáj kidobni, hisz a szép, színes anyagokból a játékbabáknak varrhatunk belőle ruhákat. Ehhez kell némi kézügyesség és egy jó varrógép, de ha már egy-két darabot elkészítettünk, a többi már nagyon könnyen fog menni. A nagyobb kislányok segíthetnek is az anyukáknak.

A házilag készülő babaruha első lépése, hogy megnézzük, mekkora babára fog készülni a ruha, hisz az alapján kell kiválogatnunk az anyagot. Kezdők részére a legjobb választás az egyszerű kötényruha, hisz ahhoz nem kell sok szabás, és megvarrni sem túl bonyolult. Kitűnő modelleket találhatunk az interneten.

Babaruha házilag

Babaruha házilag

Ha másképp nem megy a baba ruha házilag való készítése, akkor egy megunt darabot bontsunk szét, majd az alapján szabjuk ki a következőt. Így nem tévedhetünk sokat. Kislányoknál mindig nagy sikert arat minden, ami rózsaszín vagy ami csillog, tehát az ilyen anyagok bizonyára hamar felkerülnek majd. Jó ötlet néhány vasalható matricát is beszerezni, mert a babáknak is jár a csillogás.

A baba ruha házilag nagyon jó ajándék minden babázni szerető kislánynak, hisz baba ruhából sohasem elég. Ha megvarrtunk néhányat, akkor tegyük ajándékdobozba vagy –tasakba, és már készen is vagyunk.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013