Arctisztító tej házilag

Az arctisztító tej használata nagyon fontos, hiszen ez gondoskodik arról, hogy megfelelően hidratálva legyen az arcbőrünk. Az üzletekben számtalan készítmény kapható erre a célra, de mint mindennél itt is érdemes lehet házilag készített termékekkel próbálkozni. Egyrészt mert jóval olcsóbbak lehetnek, másrészt mert csakis természetes összetevőjű anyagokat tartalmaznak, így az a lehetőség sem állhat fent, hogy allergiásak leszünk az arctisztító tej valamelyik összetevőjére.

Arctisztító tej házilag

Arctisztító tej házilag

A joghurtról tudjuk, hogy nagyon tápláló ha megesszük, és ez az arcunk ápolására is igaz. A házi arctisztító tej alapanyaga tehát a natúr joghurt. Egy kis pohárnyiba tegyünk 2 kiskanálnyi olíva olajat és 3 kiskanálnyi frissen facsart citromlevet. Alaposan összekeverve, fedett üvegben több hétig is eláll a hűtőben.

Használata is rendkívül egyszerű. Alapos arcmosás után egy kis vattadarab segítségével kenjük fel az arcunkra a házi arctisztító tejet, majd bemasszírozás után langyos vízzel kell leöblíteni. Ha nagyon zsíros a bőrünk az előző recepthez tegyünk egy-két csepp cédrus illóolajat.

Ez a szennyeződések és különböző bőrbetegségek hatékony ellenszere lehet. A különböző gyógynövények is hasznosak lehetnek a házi arcápolásban. Az előző receptet citrom helyett aloe verával elkészítve egy másik remek arclemosó tejet tudunk házilag előállítani. Természetesen a legjobb, ha házilag nevelt aloe vera húsát tesszük bele.

  
Iktatva: Életmód, Szépség Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015