Indián jelmez készítése házilag

Lassan érkezik a karnevál szezon és minden gyerek lázasan készülődik az óvodai, iskolai ünnepségre. Ilyenkor nem kis fejtörést szokott okozni az, hogy mibe öltöztessük gyerekeinket. Nagyon jó ötlet lehet ilyenkor az indián jelmez készítése házilag. Indiánnak általában minden gyerek szívesen beöltözik, és elkészítése sem túl bonyolult.

Az indián jelmez készítése házilag azzal kezdődik, hogy vásárolunk vagy otthonunkban keresünk lehetőleg barna vagy fekete bőr vagy műbőr anyagokat, és ezt a gyerek méreteire igazítjuk. Az anyagokból hosszú- vagy rövid ujjú pólókat és nadrágokat készítünk, ügyelve arra, hogy úgy varrjuk össze azokat, hogy a végén a széleket lehessen olló segítségével „indiánosra” bevagdosni.

Indián jelmez készítése házilag

Indián jelmez készítése házilag

Varrhatunk kis szatyrot is a ruhához kiegészítőként. Ezt könnyen megtehetjük akár egy régi levetett bőrkabátból is. A házilag készített indián jelmez másik fontos kiegészítője természetesen valamilyen fegyvertartó és maga a fegyver, ami lehet tőrkés, tomahawk vagy nyíl.

Fordított bőrből készíthetünk például övre akasztható tőr tartót, melybe műanyag tőrkést szúrhatunk, esetleg vehetünk játékfejszét is hozzá. Az indián jelmez készítésénél ne feledkezzünk meg az ékes fejdíszről sem. Ezt legkönnyebben tyúktollakból tudunk készíteni úgy, hogy ráragasztjuk a tollakat egy vékony anyagra, majd a gyerek feje köré kötjük. Annak érdekében, hogy gyerekünk még inkább el legyen ragadtatva a jelmeztől, meg is festhetjük ezeket a tollakat különböző színűekre.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014