Házilag épített medence

Egy hátsó kertből nem hiányozhat a nyári melegben felfrissülést nyújtó medence. A házilag épített medence lehet kör alakú, téglalap alakú vagy épp szabálytalan formájú. Bármelyiket választjuk, jó tudni, hogy a medencét a kert legmélyebb pontjára érdemes elhelyezni. Lehet kapni merev falú kész medencéket is, de amit mi készítünk, az igazán egyedi tud lenni, és sokkal kisebb annak a költségvetése is.

 A házilag épített medence úgy mutat igazán jól, ha a földbe süllyesztjük. Ezáltal a téli fagyoktól is megvédhetjük. A legfontosabb lépés, hogy a medencének szánt gödröt kiássuk. A gödör alját tömöríteni kell, mert ellenkező esetben, esősebb időben elcsúszhat a medence. Ezen kívül érdemes a gödör alját 10 cm magasan kaviccsal is feltölteni.

Házilag épített medence

Házilag épített medence

 Annak érdekében, hogy a házilag épített medence igazán szép és tartós legyen, jó, ha van egy kis betonozási tapasztalatunk, ha pedig nincs, akkor kérjünk meg egy szakembert. Ahhoz, hogy a medence oldalát kiöntsük, zsalut kell használnunk. Nagyon oda kell figyelni, hogy tömör legyen a beton, mert csak így lesz tartós.  Ha a betonozási munkák készen vannak, akkor a medencét vízhatlan anyaggal kell kezelni, például gyantával.

 A házilag épített medencét festhetjük kék színűre, de bármilyen más színű is lehet. A medence falára tengeri állatokat is festhetünk, valószínűleg értékelni fogják majd a gyerekek.

  
Iktatva: Építkezés, Otthon Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013