Izzadságfolt eltávolítása házilag

Az izzadságfolt amellett, hogy nagyon kellemetlen érzés és látvány, a ruhából történő eltávolítása házilag sem egyszerű. Mint mindent ezt is megelőzni a legegyszerűbb. A rendszeres tisztálkodás mellett dezodorok, és különböző izzadás gátló készítmények lehetnek a segítségünkre. Azonban vannak olyan helyzetek, például sportoláskor, amikor nem lehet megakadályozni az izzadságfolt kialakulását.

Izzadságfolt eltávolításának "helyszíne"

Izzadságfolt eltávolításának “helyszíne”

Az izzadságfolt hatására a fehér színű ruhák el is színeződhetnek. Ez általában a galléron vagy a hónaljban következik be. Ha házilag próbáljuk meg az izzadságfoltokat a ruháinkból eltávolítani, akkor először meg kell vizsgálnunk a ruha anyagának a minőségét. Ha az anyag színtartó, akkor először vizezzük be hideg vízzel, majd házilag hypoval vagy bármilyen más szerrel, amelynek megfelelő a lúghatása szívassuk fel a foltot. Ezután alaposan öblítsük ki ismét hideg vízzel.

Ezután még egy szert kell házilag alkalmaznunk, ez pedig a hidrogén-peroxid. Ezt oldjuk fel vízben, majd ebben mossuk ki az izzadságfoltos ruhát. Ezután ismét öblítsük ki ismét hideg vízzel nagyon alaposan. Ha érzékenyebb az anyag, akkor használjunk szalmiákszeszt házilag az izzadságfolt eltávolításához. természetesen ezt is fel kell vízben hígítani.

Ha ez nem vette ki teljesen a foltot, akkor érdemes még citromlével is megdörzsölnünk. Ezután azonban ne öblítsük ki a ruhát, hanem szárítsuk meg a napon. Ha gyapjúból készült anyagon keletkezett izzadságfolt, akkor ecetes vízbe kell beáztatnunk néhány órára.

  
Iktatva: Otthon Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013