Édes-csokis pattogatott kukorica készítése házilag

Ha a pattogatott kukoricára gondolunk, akkor a legtöbb mindenkinek egy sós rágcsálnivaló jut az eszébe. A leggyakoribb változatai a sós, vajas és a sajtos. Mivel házilag is könnyedén el tudjuk készíteni, a pattogatott kukorica édes változatának sincsen semmi akadálya. Ha édesség, akkor a legtöbb embernek a csoki jut először eszébe, így most egy édes-csokis házi pattogatott kukorica recept kerül bemutatásra.

Édes-csokis pattogatott kukorica készítése házilag

Édes-csokis pattogatott kukorica készítése házilag

A kukoricát otthon a legegyszerűbben egy olyan serpenyőben készíthetjük el, amelynek van fedője. Tegyünk bele egy nagyon kicsi olíva olajat, melegítsük, majd mikor már jó forró öntsük rá a pattogatni való kukoricaszemeket, majd mehet rá a fedő is. Fontos, hogy néha mozgassuk meg mindenféleképpen az edényt, nehogy leégjen. Ha már nem hallunk pattogó hangot, akkor öntsük ki a házilag készített pattogatott kukoricánkat az előre elkészített édes csoki mázra.

A recepthez a csoki mázat kétféleképpen készíthetjük. Ha van otthon jó minőségű, magas kakaótartalmú csokink, akkor azt egy kis margarinnal csak fel kell olvasztanunk, ha nincsen, akkor se keseredjünk el, mert cukrozatlan kakaópor és cukor segítségével villámgyorsan elkészíthetjük házilag is az édes csoki mázat a pattogatott kukoricánkra.

A cukorra öntsünk nagyon kevés vizet, csak annyit amennyi elég ahhoz, hogy feloldódjon. Kezdjük el melegíteni, majd adjuk hozzá a margarint is. Mikor minden egybeolvadt akkor tegyük bele a kakaóport is és már készen is van házilag a csoki öntetünk.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015