Zabpelyhes cukkini házilag

Tavasszal és kora nyáron a friss zöldségek miatt egyre többen készítenek belőlük házilag különböző ételeket. Annak érdekében, hogy ne mindig ugyanazokat készítsük, íme egy nagyon egészséges, könnyen elkészíthető és nagyon finom étel. Mivel kalóriatartalma nagyon alacsony fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.

Zabpelyhes cukkini házilag

Zabpelyhes cukkini házilag

Az alapötlet a rántott hústól származik, azonban az egészségtelen összetevőket kicserélve és az olajat elhagyva készíthetjük el házilag a vegetáriánusok által is fogyasztható zabpelyhes cukkinit. Az elkészítés menete: Miután a cukkinit megmostuk és meghámoztuk, vágjuk fel lapos darabokra, majd sózzuk meg mindkét felét. Ezután jöhet a jól ismert liszt, tojás és morzsa.

Azonban a hagyományos összetevőket le kell cserélnünk. Liszt helyett használjunk zabpehelylisztet, ebbe forgassuk bele a sózott cukkini darabokat. Ha nincsen otthon zabpehelylisztünk, akkor sincsen semmi gond, mert házilag is készíthetünk zabpehelyből egy daráló segítségével. Ezután a zabpehelylisztes cukkini darabokat tegyük a felvert tojásba, majd forgassuk zabpehelybe a hagyományos prézli helyett. Ezután nem a házilag megszokott lépés jön, tehát nem felforrósított olajban fogjuk kisütni a bepanírozott cukkini darabokat, hanem tegyük őket egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsire.

Ha van otthon olajszórónk, akkor megspiccelhetjük egy kis olívaolajjal a tetejüket, mert úgy sokkal jobban fognak pirulni. Előmelegített sütőben a bunda megpirulásáig süssük, majd házilag kevert friss salátával tálaljuk.

  
Iktatva: Receptek Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014