Vörösborfolt eltávolítása házilag

A vörösborfolt sajnos nagyon gyakran előfordul a háztartásokban és sokszor olyan helyen keletkezik, mint például a fehér asztalterítő, amit sokan végső esetben akár ki is dobnak emiatt. Erre pedig nem lenne szükség, hiszen házilag számos praktika létezik a vörösborfoltok eltávolítására.

Vörösborfolt eltávolítása házilag

Vörösborfolt eltávolítása házilag

Ha még friss a vörösbor által okozott folt, akkor, ha gyorsan cselekszünk, buborékos ásványvízzel a legtöbb esetben el lehet távolítani. A házi módszer nagyon egyszerű: Öntsünk gyorsan a foltra szénsavas ásványvizet és egy szivaccsal itassuk fel, majd ezt ismételjük meg annyiszor amennyiszer szükséges. A végén érdemes azért betenni a mosógépbe egy mosásra is.

Házilag hatékony lehet még a tej is ha van éppen otthon. Forraljuk gyorsan fel a tejet és öntsük a foltra, ezután dörzsöljük át nagyon alaposan. Ha ezzel készen vagyunk, akkor vízzel öblítsük le és mosószappannal is mossuk át. Szélsőséges esetben, ha nincsen más kéznél, akkor a fehérbor is segíthet. Válasszunk mindenképpen száraz fehérbort és öntsük a vörösborfoltra. Ezt nem kell beledörzsölni, csak felitatni egy szivacs segítségével.

Házilag hatásos lehet még az ecet is, azonban ezt ne öntsük a foltra, hanem egy rongyot ecetezzünk be, majd ezzel itassuk fel a vörösbor által okozott foltot. Egy a lényeg, ne essünk pánikba és gyorsan cselekedjünk, hiszen amíg nem szárad be a vörösborfolt addig nagy esély van rá, hogy könnyen el tudjuk házilag távolítani.

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014