Válaszfal építése téglából házilag

Ha az jut eszünkbe, hogy válaszfalat építsünk házilag, akkor szinte mindenkinek először a gipszkarton fal beszerelése jut eszébe. Sokan azért szeretik ezt a megoldást, mert sokkal kisebb munkával, kosszal és rendetlenséggel jár mintha téglából készítenék el. Azonban a hátrányai is megvannak a tégla válaszfallal szemben.

Válaszfal építése téglából házilag

Válaszfal építése téglából házilag

Sokkal kevésbé hangszigetel magában, így ha nem téglából építjük a válaszfalat, akkor érdemes lehet hangszigetelni, ami azonban többlet kiadással járhat és ráadásul nem is olcsó mulatság. A tégla válaszfal előnyei közé tartozik továbbá, hogy jobban elbírja a rászerelt szekrényeket és polcokat, azonban azt soha sem szabad elfelejteni, hogy a nehezebb berendezéseket, mint például fali kazánt tilos rászerelni.

A házilag készített tégla válaszfalhoz mindig kisebb méretű téglát használjunk, mint a főfalakéhoz. Érdemes minden esetben ha lehetőség van rá a főfallal is kapcsolatba építeni, így sokkal stabilabb lesz a házi válaszfal. A házilag épített válaszfal tervezésénél mindenképpen figyelembe kell venni, hogy a födém megfelelő teherbírású legyen. A válaszfal merevítéséhez lágyvas huzalokat használjunk kétsoronként.

A válaszfalat nem szabad teljesen a födémig rakni, mert helyet kell hagyni a rögzítésének is. A téglák közé habarcsot keverünk, amit szintén nem nehéz házilag elkészíteni. A házilag felépített tégla válaszfalat minden esetben vakolni kell, utána glettelést követően festhető vagy tapétázhatóvá válik.

  
Iktatva: Építkezés, Felújítás, Otthon Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015