Válaszfal építése gipszkartonból házilag

Egy válaszfal házilagos beépítése sok esetben hasznos és szükséges lehet. A leggyakoribb esetek egyike, hogy szeretnének a gyerekek külön szobát, így az eddigi nagyobb alapterületű szobából két kisebbet szeretnénk csinálni. A válaszfal megépítése a legegyszerűbben gipszkartonból lehetséges, ezt akár házilag is könnyen kivitelezhetjük.

Válaszfal építése gipszkartonból házilag

Válaszfal építése gipszkartonból házilag

A gipszkarton válaszfalak beépítéséhez nincsen szükség téglára és habarcsra, a végeredmény mégis ugyanolyan lesz, mintha igazi fal lenne, hiszen ugyanúgy lefesthetjük vagy akár tapétát is tehetünk rá. A gipszkarton válaszfal házilagos beszerelése a fal helyének kijelölésével kezdődik. A méretezés során minden esetben figyelembe kell vennünk a beépítésre kerülő fal vastagságát.

Ha a fal ajtót is fog tartalmazni, akkor az ajtótokok helyét is jelölnünk kell ebben a munkafolyamatban. A következő lépés, hogy azokat a szivacscsíkokat, melyekhez a gipszkarton válaszfalunk csatlakozni fog, felhelyezzünk a helyükre. Külön csíkok kaphatóak a mennyezetre és a padlóra, valamit az oldalfalakra is. Ezek felhelyezése után a találkozási sarokpontoknál összeillesztjük őket.

Ezután jöhet házilag a gipszkarton válaszfal felépítése. Az elemeket egymás mellé rakva falat építünk, majd ezek burkolásához egy darab gipszkarton lapot használunk fel. Ha a falban vezetékeket szeretnénk elhelyezni, akkor azt a fal burkolása előtt tehetjük meg. Ezután szereljük fel a hőszigetelő anyagot, majd jöhet a végső burkolat a falra.

  
Iktatva: Építkezés, Felújítás, Otthon Címkék: , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015