Vágódeszka tisztítása házilag

A vágódeszka tisztítása sajnos nem olyan egyszerű, mint a többi edényé. Mivel fa az anyaga, így a zsír jobban rátapad és nehezebb róla lemosni. Azonban nem kell megijednünk, ha mosogatószerrel nem megy a vágódeszka tisztítása, könnyen és olcsón tudunk házilag olyan folyadékot előállítani, amely alaposan le tudja tisztítani.

Vágódeszka tisztítása házilag

Vágódeszka tisztítása házilag

Nem is kell hozzá nagyon sok minden, csak citromlé, só és persze víz. Egy fél citrom levét facsarjuk ki egy kis tálkába, majd tegyünk bele egy evőkanál sót. Jól keverjük el a kettőt, majd cseppentsünk hozzá pár csepp citrom illóolajat is. Ezután már nagyon egyszerűen tisztíthatjuk vele a vágódeszkánkat házilag.

A sós folyadékot kenjük el a deszkán, majd a citrom másik felével dörzsöljük jól bele. Akinek esetleg vágás van a bőrén, vegyen mindenképpen gumikesztyűt, mert különben csípheti a citromlé. A művelet végén már csak langyos vízzel kell leöblíteni a deszkát. A tisztítás mellett a szagtalanítást is könnyen meg tudjuk oldani házilag. Szerencsére ehhez mindösszesen egy anyagra lesz szükségünk, amely a szódabikarbóna.

A benedvesített vágódeszkára szórjuk rá a szódabikarbónát és durva szemű sót, majd hagyjuk állni. Arra figyeljünk nagyon házilag, hogy a vágódeszka réseibe mindenképpen jusson be a keverék. Körülbelül fél óra múlva mossuk le a keveréket. A házi tisztítás és szagtalanítás után a vágódeszkát hagyjuk mindig levegőn megszáradni, mert ha vizesen rakjuk el a szekrénybe, akkor sajnos könnyen bedohosodhat.

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014