Tyúkszem kezelése házilag

Egy rosszul megválasztott cipő olyan problémákat okozhat, mint víz- vagy vérhólyag, esetleg tyúkszem keletkezése lábunkon. Alattomos dologról van szó, hisz ha nem cseréljük le a cipőnket, akkor időről időre visszatérhet. A tyúkszem kezelése házilag is megoldható, de ez esetben legyünk óvatosak, nehogy még nagyobb galibát okozzunk magunknak.

A tyúkszem kezelése házilag több módszerrel is lehetséges. Általában néhány nap alatt eredményt érhetünk el velük. Talán a legismertebb a szalicilsavas kezelés. Ehhez szalicilsav tartalmú kenőcsöt használhatunk. Hetente kétszer használjuk a kenőcsöt, így elhal a tyúkszem. Tyúkszemünket kezelhetjük még fokhagymával is: áttört fokhagymát helyezzünk a tyúkszemre. Ezt a kezelést naponta többször is elvégezhetjük.

Tyúkszem kezelése házilag

Tyúkszem kezelése házilag

A mazsola vagy citrom is segíthet a tyúkszem kezelésében házilag. Mindkettő néhány nap alatt eredményt hozhat. Fél szem mazsolát helyezzünk a tyúkszemre, vagy egy kis citromdarabot, melyeket ragtapasszal rögzíthetünk. Pár nap alatt felpuhul a tyúkszem, így már könnyen eltávolíthatjuk.

A tyúkszem kezelése házilag mindig odafigyelést igényel. A savtartalmú kezeléseknél mindig legyünk óvatosak, hogy a tyúkszem körül található egészséges bőrt ne marja föl a sav. Ha egy hét kezelés után sem javul a helyzet, akkor érdemes pedikűröshöz fordulni, hogy minél hamarabb megszabadítson ettől a kellemetlenségtől. Gyors segítség lehet még a lábbeli minél előbbi lecserélése is.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013