Torma eltevése házilag

A karácsonyi menü vagy épp a húsvéti sonka elképzelhetetlen torma nélkül. Karácsonykor már nemigen kapunk sehol friss tormát, ezért érdemes eltenni belőle jó idejében. A torma eltevése házilag kétféleképpen lehetséges. Sajnos a könnyel járó reszelést egyikben sem tudjuk megúszni.

A torma eltevése házilag egyik módszere, amikor hámozás után frissiben lereszeljük, majd dobozba téve betesszük a fagyasztóba. Ez jó megoldás, ha valaki nem szereti az ecetes tormát. Itt tudnunk kell, hogy a fagyasztás során a torma rengeteget veszt az erejéből, úgyhogy amikor használni szeretnénk, akkor többet kell tegyünk belőle.

Torma eltevése házilag

Torma eltevése házilag

A másik lehetséges módszer a torma eltevésénél házilag az ecetes torma. Talán ez a legismertebb. Hámozás után lereszeljük, majd cukrot, vizet és ecetet adunk hozzá. Ez így sokáig tárolható, hisz az ecet segít abban, hogy ne romoljon meg. Sokan szeretik így eltenni, hisz hús mellé így ecetesen is nagyon finom. Ebben az esetben a torma megőrzi erejét, ezért csínján kell bánni az adagolásával.

Válasszuk bármelyik módszert a torma eltevésénél házilag, biztosak lehetünk abban, hogy a végeredmény mindig kiváló lesz. Télen, megfázás esetén is használhatjuk, hisz kiváló vírus- és baktériumölő hatású. De ha csak megkívánjuk, akkor sem kell a boltba rohanni, hogy beszerezzük, hanem csak ki kell vennünk az éléskamrából.

  
Iktatva: Kamra, Konyha Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013