Tojásfolt eltávolítása házilag

A tojást, mint élelmiszert szinte minden háztartásban előszeretettel használják. Népszerűségét annak köszönheti, hogy rengeteg módon készíthető el. Legyen szó egy gyors és egyszerű reggeliről vagy egy finom ebédről, ha van tojás otthon biztosan össze tudunk egy finom ételt hozni. Sütés-főzés közben, ha tojással dolgozunk gyakran megesik, hogy a konyharuha vagy szerencsétlenebb esetben a saját ruhánk foltos lesz tőle. A tojásfoltok házilag való eltávolításánál megkülönböztetjük, hogy a tojás fehér vagy sárga része okozta-e a foltot.

Tojásfolt eltávolítása házilag

Tojásfolt eltávolítása házilag

Ha házilag a tojásfehérje által okozott foltot szeretnénk eltávolítani, akkor elegendő ha langyos vízben kimossuk a piszkossá vált ruhaanyagot. Nagyon fontos, hogy ne hagyjuk megszáradni, mert akkor sokkal nehezebb dolgunk lesz utána. Ha a tojássárgája által okozott foltot szeretnénk házilag eltávolítani, akkor a legfontosabb alapszabály, hogy csakis hideg vízben szabad, mert a meleg víz használatával még több kárt okozunk.

Ha ezüstből készült tárgyon esett a folt, akkor nincsen egyszerű dolgunk, mert egy egyszerű mosogatással nem tudjuk házilag sem eltávolítani a tojássárgája által okozott foltot. Ne essünk azonban kétségbe, mert van más megoldás rá házilag is. Vagy egy citromot vagy egy főtt burgonyát vágjuk ketté és így már könnyedén el tudjuk távolítani a nemkívánatos foltokat. Ha készen vagyunk az átdörzsöléssel, akkor hideg vízzel mossuk át az ezüst tárgyat.

Ha fehér pamutanyagon esett a folt, akkor akár hypót is használhatunk házilag az eltávolításához. Ha a hypót túl erősnek ítéljük meg, akkor hidrogén-peroxidos vizet is használhatunk helyette.

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013