Teafolt eltávolítása házilag

A háztartási munkák közül sokan a foltok eltávolítását tartják a legnehezebb feladatnak. Sajnos ezzel a problémával nagyon sokszor, meg kell küzdenünk. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb foltot valamilyen étel vagy ital okozza.  A foltok eltávolításának többféle módja lehetséges. Sokan rögtön a boltokban kapható tisztítószereket hívják segítségül. Ehelyett azonban érdemes körülnéznünk otthon, hiszen általában a foltokat házilag természetes anyagokkal, sokkal könnyebben és olcsóbban eltávolíthatjuk.

Teafolt eltávolítása házilag

Teafolt eltávolítása házilag

A tea okozta foltok eltávolításánál a legelső lépés, hogy megnézzük milyen típusú az a felület, ahonnan a foltot el kell távolítanunk. Ha fehér anyagon van a tea okozta folt, akkor legelőször érdemes meleg szappanos vízzel megpróbálni eltávolítani. Ha ezzel a módszerrel nem sikerül, akkor házilag a másik megoldás a citromlé lehet. Ha a savas citromlé segítségével a folt eltűnt, akkor utána hideg vízzel kell kiöblítenünk az anyagot.

Ha a teafolt színes ruhán van, akkor házilag is csakis olyan anyaggal szabad próbálkozni eltávolítani, ami a ruha színét nem veszi ki. Keverjünk el tojássárgáját vízben, majd ezzel dörzsöljük be az eltávolítandó foltot. Ha a folt szőnyegen van, akkor alkohol és ecet keverékével próbálkozzunk meg házilag eltávolítani onnan. Nagyon fontos, hogy a teafolt bedörzsölése után mindenképpen töröljük át a helyét langyos vízzel is.

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013