Tapétázás házilag

A tapétázás egy olyan művelet, amely elvégzéséhez nem kell feltétlenül szakember segítségét kérnünk, mert házilag is könnyen kivitelezhető. A legfontosabb feladat a tapétázandó fal megfelelő előkészítése. Ha volt már festve vagy volt rajta tapéta, akkor ezeket teljesen el kell távolítanunk. Ezután, alaposan le kell mosni a falat, hogy a rajta lévő portól megszabadítsuk. A mosás után mindenképpen várjuk meg, hogy megfelelően száraz legyen.

Tapétázás házilag

Tapétázás házilag

Ha házilag távolítjuk el a régi tapétát, akkor, ha előző nap átnedvesítjük, az sokat könnyít a munkafolyamaton. Ha nagyon erős a ragasztó, akkor házilag legegyszerűbb, ha gőzzel oldjuk fel. A tapéta felhelyezését házilag is legcélszerűbb az ablaktól kiindulva elkezdeni. Ez a fény-árnyék látszat miatt fontos. A tapétaragasztó elég gyorsan szárad, így egyszerre ne kenjünk be vele túl nagy felületet. Mind a falat, mind a tapéta hátulját ragasztózzuk be, különösen ügyelve a sarkokra. Ha túl sok a ragasztó és kifolyik, akkor egy nedves ruhával azonnal távolítsuk el a felesleget.

Ha a száradás után is maradnak légbuborékok, akkor egy kis tű segítségével könnyedén ki tudjuk a levegőt engedni a tapéta mögül. Ha túl nagy légbuborékok maradtak, akkor nagyon éles borotvapenge segítségével célszerű őket kivágni. Ezután nagyon kevés ragasztót juttatva a felületre a tapéta szépen visszaragasztható.

  
Iktatva: Felújítás, Otthon Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013