Tűzrakóhely építése házilag

A kerti sütések mindig hangulatosak. A tűzrakóhely építése házilag nem nagy feladat, csak akaraterőre van szükség. Első lépésként válasszunk ki egy helyet, ahová építeni szeretnénk. Lehetőleg lapos hely legyen, mert ha dombra építjük, az picit több munkálattal jár.

Ha ez megvan, ahhoz, hogy tűzrakóhelyet építsünk házilag, szükségünk lesz néhány anyagra. Ez lehet tégla vagy kő, amit mi magunk gyűjtünk össze. Ezután szükségünk lesz egy kis homokra, mészre és betonra. Még mielőtt megvásárolnánk az anyagot, tervezzük meg, hogy milyen formájú és mekkora tűzhelyet szeretnénk.

Tűzrakóhely építése házilag

Tűzrakóhely építése házilag

A tűzrakóhely házilag való építéséhez a legfontosabb, hogy jó maltert keverjünk, hogy ne egy évig tartson a remekmű. A legjobb az, amely sűrű, de ha nem szeretnénk mi magunk összeállítani, akkor találunk olyant is, amely készen, por formájában megvásárolható, és nekünk csak a vizet kell hozzátenni. Ez sokkal előnyösebb, mivel ha külön megvennénk a meszet, a homokot és betont, úgy sokkal többe kerülne, mint maga a keverék.

Tisztítsuk meg a helyet, ahová építeni szeretnénk, és ássuk ki az alapját. Az alapját nem szükséges betonból önteni, rakhatjuk téglából is. Ez azért fontos, hogy az eső vagy a hó ne mossa ki a földet a tűzrakóhely alól, mert ha ez megtörténik, összedől. Ez kb. 30-50 cm mély legyen, utána rakhatjuk egymásra a téglákat a malterrel, egészen addig, amíg elérjük az optimális magasságát.

  
Iktatva: Kert, Otthon Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013