Tüszős mandulagyulladás kezelése házilag

A tüszős mandulagyulladást általában a streptococcus baktérium okozza, és a legtöbb esetben antibiotikumos kezelés javasolt a gyógyulás érdekében, ezért minél előbb orvoshoz kell fordulni, ha tapasztaljuk a tüneteket. A tüszős mandulagyulladás leggyakrabban torokfájással, fejfájással, hasfájással jár, de jellemző a láz és a hidegrázás is.

A tüszős mandulagyulladás kezelése házilag ugyan többféle módszert is kínál, de mindenképp fontos orvoshoz menni. Itthon főzhetünk gyógyfüvekből teát egy kis mézzel ízesítve, ez enyhítheti a torokfájást. Tehetünk bele zsályát, borsmentát, cickafarkat, ezeknek többnyire mind gyulladáscsökkentő hatásuk van. Ha tehetjük, vegyünk egy kis vörös áfonyát, és pár szemet fogyasszunk el. Nem szabad sokat enni belőle, mert nagy dózisban lázat is okozhat.

Tüszős mandulagyulladás kezelése házilag

Tüszős mandulagyulladás kezelése házilag

A tüszős mandulagyulladásra házilag sós vizet is párologtathatunk. Egy fazékba tegyünk fel vizet forrni, majd adjunk hozzá 3-4 kanál sót, és ha forr, vegyünk egy törölközőt, helyezzük a fejünkre és a fazék fölé hajolva lélegezzük be a párát. Megismételhetjük a folyamatot, így kitisztulnak a légutak, és megszűnhet az esetleges fejfájás.

Tüszős mandulagyulladáskor érdemes sós vízzel gargalizálni, fogyaszthatunk fokhagymát, hisz nagyon jó antibakteriális hatású. Emellett együnk nagyon sok mézet, zöldséget és gyümölcsöt. Fontos, hogy ha nem is vagyunk éhesek, együnk, mivel az immunrendszerünk a betegség miatt amúgy is legyengül, ám létfontosságú, hogy elegendő vitamint vigyünk be a szervezetbe.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013