Túró Rudi házilag

A gyerekek (és nemcsak) egyik nagy kedvence a méltán népszerű Túró Rudi. Ez a fajta édesség viszonylag egészséges, hisz nagy részben túrót tartalmaz. Túró Rudi házilag is könnyen készíthető. Kis fantáziával és türelemmel az alapreceptet tovább fejleszthetjük, így egy igazi családi kedvencet készíthetünk belőle.

A Túró Rudi alapja a jó minőségű tehéntúró. Nagyon fontos, hogy olyan túrót válasszunk, ami nem tartalmaz sok nedvességet. Ha netán mégis ilyen az alapanyag, lényeges, hogy kinyomkodjuk a fölösleges nedvességet. Ezt legkönnyebben egy tiszta konyharuhával oldhatjuk meg. Majd ha kellően száraz a túró, porcukrot és vajat (nem margarint) kavarunk hozzá.

Túró Rudi házilag

Túró Rudi házilag

A házilag készített Túró Rudi formázása a gyerekek számára vidámságot hozhat a mindennapjaikba. Mikor a túró megvan, tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen. Mindig kis adagonként vegyük elő a formázáshoz, hogy ne lágyuljon el. Formázhatunk rudat, golyót, de akár még háromszöget is. A kész formákat mindig tegyük vissza a hűtőbe. Mikor az egész kész, csokimázba forgatjuk. Ahhoz, hogy igazi finomság váljon belőle, 24 órát hűtsük.

Nemcsak a formázásnál, de az ízesítésnél is csak a fantáziánk szabhat határt. Az alap vanília és citrom mellett bátran próbáljuk ki a különböző dzsemekkel töltött változatot is. A Túró Rudi házilag készítve olcsóbb és egészségesebb is, hisz nem tartalmaz tartósítószert, és ha barna cukorral készítjük, kalóriatartalma is kevesebb lesz.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013