Színes papírtároló készítése házilag

Sokan szeretik a rattan tároló rekeszeket, azonban ezek sajnos eléggé drágák. Hasonlót azonban nagyon könnyen teljesen ingyenes alapanyagból, nevezetesen újságpapírból is tudunk készíteni házilag. A házi papírtároló készítéséhez nem kell más csak kettő egyforma kartonlap, újságpapír, olló, hurkapálca és ragasztó. A kartonlap mérete egyezzen meg a készíteni kívánt tároló aljának a méretével.

Színes papírtároló készítése házilag

Színes papírtároló készítése házilag

A házi papírtároló készítésének első lépéseként vágjuk fel az újságpapírt egyforma, körülbelül 7 cm-es csíkokra. A napilapok túl vékonyak nem megfelelően erre a célra, a legnagyobb sikert a színes reklámújságokból készült tárolókkal arathatjuk. Ezután jön a színes papírtároló készítésének legjobban időigényes része. A felvágott papírcsíkokat egyesével fel kell tekernünk a hurkapálca segítségével. A feltekerés végén ragasztózzuk be, hogy megmaradjon a feltekert állapotban.

Megéri előre jó sok papírt feltekernünk, mert akkor a későbbiekben már csak a fonással kell foglalkoznunk. A két kartonlapot ragasszuk úgy össze, hogy 5 centiméterenként egy-egy feltekert papírhenger is közéjük ragasztunk. Ha jól összeragadtak akkor hajtsuk fel merőlegesen a papírpálcákat úgy, hogy ha a karton az asztalon van akkor azok felfelé álljanak. Ezzel megkaptuk a fonáshoz szükséges bázis rudakat. Most már elkezdhetjük a fonást, amely nagyon egyszerű, a rudak mentén szlalomozva kell fűznünk.

A papírhengerek egymásba tolhatóak, így végtelen hosszú fűzhető papírt tudunk előállítani. Ha elértük a kívánt magasságot, hajtsuk vissza az álló rudak végét, majd ragasszuk le. Hagyhatjuk színes állapotban is a házilag elkészített papírtárolónkat, azonban ha a rattanhoz hasonlót szeretnénk, akkor be is festhetjük a kívánt színűre.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015