Szépségápolás sörrel házilag

A sörre gyakran használják a folyékony kenyér elnevezést is. Ez a megnevezés valószínűleg onnan ered, hogy rendkívül tápláló összetevőket tartalmaz, többek között B vitaminokat is, ez a főleg férfiak körében népszerű alkoholos ital. A nők pedig az elfogyasztása mellett erősíthetik, táplálhatják vele például a körmüket, hajunkat vagy az arcunkat is.

Szépségápolás sörrel házilag

Szépségápolás sörrel házilag

A sörös körömápoló folyadék elkészítése házilag is nagyon egyszerű. Szükségünk lesz 2:1:1 arányban sörre, almaecetre és olívaolajra. Ezeket az összetevőket öntsük egy tálba és keverjük jó alaposan össze. Az illata ne vegye el a kedvünket, mert ennek a házilag készített körömtápláló folyadéknak, sajnos egyáltalán nincsen jó illata. Miután a tálban jól elkevertük a hozzávalókat alaposan mossunk kezet, majd tegyük bele a körmeinket 10 percre.

A házilag készített sört is tartalmazó hajápoló folyadék elkészítése is nagyon egyszerű. Egy pohár sörbe üssünk bele egy tojás sárgáját, majd jól keverjük el. Hajmosás után ezt a keveréket öntsük a hajunkra és egy kicsit dörzsöljük be vele. Hagyjuk állni rajta pár percig, majd nagyon alaposan öblítsük a hajunkból a sörös-tojásos keveréket.

A házi arcápoló elkészítése is rendkívül egyszerű, mindösszesen annyi a dolgunk, hogy sört és mézet jó alaposan keverjünk össze. Ekkor egy elég folyós anyagot kapunk, így érdemes a fürdőszobában felvinni az arcunkra.

  
Iktatva: Konyha, Szépség Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013