Számítógép hűtése otthon – ventillátor készítés házilag

Mind a laptop, mind az asztali számítógép tökéletes működéséhez elengedhetetlen a hűtés. Erre nem csak a nyári forróságban érdemes odafigyelni, hiszen a hűtés, és a hasonlóan fontos takarítás hiányában a gép egyre zajosabb lesz, teljesítménycsökkenés is tapasztalható, sőt, akár a végleges károsodással is számolnunk kell. Amennyiben nagy teljesítményű géppel rendelkezünk, még lényegesebb, hogy a számítógép hűtése otthon is megoldott legyen.

Bár tény, hogy a mai processzorok túlmelegedés elleni védelemmel ellátottak, de ennek ellenére nem érdemes megkockáztatni a méregdrága eszköz tönkremenetelét, fordítson tehát figyelmet arra, hogy a számítógép hűtése otthon mindig zavartalan legyen! A ventillátor szellőző réseinek eltakarása akadályozhatja a kifogástalan működést. Ez laptopokra is igaz, tehát ha az ágy kényelmében igyekszünk használni a készüléket, vigyázzunk, hogyan helyezzük el azt.

Számítógép hűtése otthon - ventillátor készítés házilag

Számítógép hűtése otthon – ventillátor készítés házilag

A gép két-háromhavonta történő takarítása hozzájárul a ventillátor optimális működéséhez. A mai gépházak kialakításukat illetően is olyanok, hogy a levegőhűtés során a hideg a megfelelő helyre áramoljon, a meleg pedig távozni tudjon onnan. Házilagos összeszerelés alkalmával ne feledkezzen meg az egy vagy akár több ventillátor beszereléséről !

Laikusként nem biztos, hogy hasznos kísérletezgetni a ventillátor készítés házilag feladott leckéivel, tájékozódjon inkább a szaküzletekben a kapható kiegészítőket illetően. Ne hanyagolja el a hűtés és a portalanítás kérdéseit, hiszen nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy gépe hosszú távon, problémamentesen szolgálja igényeit!

  
Iktatva: Műszaki

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014