Sapka, sál házilag

Ha tudunk és szeretünk kötni, akkor a gyerekeknek rengeteg ajándékot tudunk készíteni. Ilyen többek közt a sapka, sál házilag kötött változata is. Nem kell hozzá semmi más, mint jó minőségű puha fonal, ami a megajándékozott kedvenc színeiben pompázik.

Jó ötlet, ha a fonal, melyből a sapka és a sál készülni fog, egyszínű, így igazán mutatós szettet készíthetünk. A sál hossza és szélessége csak rajtunk múlik. Ameddig tart a fonal – és a türelmünk –, addig köthetjük. A fiatalok előnyben részesítik a nagyon hosszú és elég széles darabokat.

Sapka, sál házilag

Sapka, sál házilag

Sapka, sál házilag nem csak kötéssel készülhet. Ha beszerzünk puha polár anyagot (legkönnyebben használt ruha kereskedésben), akkor abból is kiszabhatjuk a téli melegítőket. A sál kiszabása a legkönnyebb, hisz csak egy kellő szélességű csíkot kell kivágnunk, majd beszegnünk varrógéppel. A sapka elkészítése valamivel nehezebb ennél, de ez sem igényel különösebb szaktudást. Keressünk megfelelő szabásmintát a boltokban kapható magazinokban vagy az interneten, és az alapján szabjuk ki az anyagot. Ezután csak össze kell varrnunk.

Sapkát, sálat akár horgolhatunk is, ha megvan hozzá a kézügyességünk. Választhatjuk bármelyik változatát a sapka, sál házilag elkészíthető lehetőségei közül biztosak lehetünk benne, hogy örülni fog neki a megajándékozott. Apró meglepetésként a kedvenc mesefiguráját is ráragaszthatjuk vasalható matrica segítségével.

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013