Rekedtség kezelése házilag

A rekedtség kialakulásának sokféle oka lehet. Ha valakinek a munkájából adódóan nagyon sokat kell beszélnie, pl. előadásokat tart vagy oktat, esetleg telefonközpontban dolgozik, akkor könnyen berekedhet. Azonban ha nem vagyunk ilyen helyzetben és mégis berekedünk, akkor annak általában a gégegyulladás az oka.

Rekedtség kezelése házilag

Rekedtség kezelése házilag

A gége gyulladt állapotának következtében a hangszalagok megdagadnak és ez váltja ki a rekedtséget. A gégegyulladás általában vírusos fertőzés következtében alakul ki. Ha a rekedtség a sok beszéd miatt jelentkezik, akkor megpróbálhatjuk nyugodtan házilag is kezelni. Ha vírus okozta, akkor inkább forduljunk azonnal orvoshoz. A rekedtség kezelésére házilag a legalkalmasabb a kamillás borogatás.

Arra kell csak odafigyelnünk, hogy a kamillatea mindig meleg legyen, mert különben többet ártunk vele, mint amennyit használna. Ha van otthon fokhagymánk vagy tormánk, akkor készíthetünk házilag borogatást is. Egyszerűen csak vágjuk szeletekre a fokhagymát, a tormát pedig reszeljük le, majd egy ruhába csavarva tegyük a mellkasunkra.

Sokan nem gondolnák, hogy a citrom is hatásos lehet. Azonban ha rekedtség ellen alkalmazzuk házilag, akkor nem megenni, hanem a talpunkra kell éjszakára tenni. Annak érdekében, hogy ott is maradjon, húzzunk rá egy jó meleg, vastag gyapjú zoknit! Rekedtség ellen még nagyon hatásos lehet házilag, ha konyha- vagy tengeri sóból készített oldatot melegítünk, és a gőzét belélegezzük.

 

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014