Rúzsfolt eltávolítása házilag

A rúzsfolt nagyon kellemetlen tud lenni. Ha fáradtan hazaérkezünk, akkor átöltözésnél nagyon könnyen megeshet, hogy a ruhánkra rúzsfolt kerül. Nagyon fontos, hogy minél hamarabb próbáljunk meg cselekedni házilag, így megmenthető lesz a kedvenc ruhánk is. A folt házi eltávolításához először melegítsünk fel egy kis glicerint körülbelül 35 fokra.

Rúzsfolt eltávolítása házilag

Rúzsfolt eltávolítása házilag

A glicerin nem biztos, hogy minden háztartásban megtalálható, azonban gyógyszertárakban vagy háztartási boltokban könnyen beszerezhető. A beáztatáshoz bőven elég körülbelül 5 perc. Ennek elteltével vegyük ki a ruhát és meleg vízben mossuk ki. Előfordulhat, hogy még mindig látszani fog a folt, ekkor megpróbálhatjuk alkohollal kiszedni házilag a maradékot. Ha nincs hirtelen otthon glicerin, de aceton igen, akkor abba is nyugodtan áztassuk be a rúzsfoltos ruhát.

Miután kivettük érdemes egy száraz tiszta ruhával áttörölni, vagy mosógépben kimosni. Fehér ruhák esetében, illetve amelyek nem eresztik a színüket mosószer helyett érdemes szalmiákszesszel kimosni házilag a rúzsfoltos ruhát a tökéletes hatás érdekében.

Ha érzékenyebb anyagú ruhával állunk szemben, akkor érdemes lehet szappannal megpróbálni a rúzsfoltot kivenni, majd meleg vízzel kimosni az anyagból. Igazán házi megoldás lehet, ha sütőmargarinnal vagy tejszínnel próbáljuk meg a rúzsfoltot kivenni. Érdemes a művelet után mosószódával kimosni a ruhát.

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015