Régi bőrkabát tisztítása házilag

A régi bőrkabát tisztítása nem egyszerű feladat házilag. Vannak ugyan praktikák melyeket megpróbálhatunk alkalmazni, azonban ha nem járunk sikerrel, akkor mindenképpen vigyük el tisztítóba és bízzuk szakemberre a munkát. Ha házilag kezdjük meg a régi bőrkabát tisztítását akkor készítsünk el egy nagy adag langyos szappanos vizet házilag. A vízhez adjunk egy kiskanál szalmiákszeszt és jól keverjük el benne.

Régi bőrkabát tisztítása házilag

Régi bőrkabát tisztítása házilag

A régi bőrkabát tisztítását érdemes a nyári időszakban a kertben végezni. Lógassuk fel vagy tegyük vállfára és keressünk egy tiszta rongyot. A langyos szappanos vízzel jól törölgessük át, majd hagyjuk megszáradni. Ha már megszáradt a bőrkabát felülete, akkor jöhet a fényesítése házilag.

A régi bőrkabát fényesítéséhez ricinusolajat vagy glicerint tudunk használni házilag. Miután ezekkel az anyagokkal bekentük a bőrkabát felületét, hagyjuk újra megszáradni, majd  egy újabb tiszta rongy segítségével töröljük át a kabát felületét.  A házi tisztítás eredményeképpen csillogó, újszerű bőrkabátra tehetünk szert.

Ha az egész bőrkabát nem igényel tisztítást csak egy folt van rajta amit szeretnénk kivenni, akkor házilag megpróbálkozhatunk a tejjel is. Ezt is mindenképpen rongy segítségével oszlassuk el, majd lenolajjal töröljük át a kezelt felületet. A bőrkabát örök divat, úgyhogy időnként mindenképpen szánjunk időt a tisztítására és ápolására.

 

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015