Pvc padló lerakása házilag

Praktikus megoldásként elsősorban lakásunkban – a fürdőszobában, az előszobában vagy a konyhában – alkalmazhatunk padlóburkolatként pvc padlót, amelyet lerakhatunk akár házilag is mi magunk. A kereskedelemben számos típusú, vastagságú és mintázatú pvc padló vásárolható.

Kiválasztva a számunkra minden szempontból megfelelő pvc padlót, máris nekikezdhetünk házilag a lerakásához. Legelőször nagyon fontos, hogy pontosan megmérjük azt a felületet, amelyre a pvc padlót szeretnénk lerakni házilag. Ezután a megvásárolt pvc padlót, mintázatával lefele fordítva, éles késsel pontosan méretre vágjuk.

Pvc padló lerakása házilag

Pvc padló lerakása házilag

Mielőtt leraknánk, a felületet alaposan meg kell tisztítani, majd egy ragasztó réteget kell a lerakandó felületre felvinni. Ezt megoldhatjuk egy fogazott simítóléccel. Ezután a pvc padlót ráterítjük az előkészített felületre, majd a falak mellett, valamint a kiálló sarkaknál levágjuk a fölösleges részeket.

A házilag így lerakott pvc padlót jól rá kell simítani a felületre, hogy az esetleges levegőbuborékok eltávolodjanak a pvc padló alól. Ennek megoldására egy hosszú nyelű gumi lehúzót használhatunk, a lerakott pvc padló közepétől kifele haladva. A fal melletti részen, hogy esztétikusabb legyen, a pvc padló színével összhangban szegélylécet is tehetünk, egyszerűen a falhoz szegelve. A fent leírtak alapján látható, hogy mi magunk is könnyen lerakhatjuk házilag a pvc padlót, szakember fogadása nélkül.

  
Iktatva: Felújítás, Otthon Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013