Puffasztott rizs készítése házilag

A puffasztott rizs fogyasztása manapság egyre szélesebb körben elterjedt. Fogyókúrázók és az egészséges életmód kedvelői egyaránt előszeretettel vásárolják. Előnye, hogy sokféle ízben kapható, így nem lehet megunni. Natúr, sózott vagy kukoricás ízesítések közül kedvünkre válogathatunk.

Puffasztott rizs készítése házilag

Puffasztott rizs készítése házilag

A puffasztott rizs kedvelői között joggal vetődik fel az igény, hogy otthon házilag is elkészítsék maguknak. Nekik jó hír, hogy ez nem lehetetlen, sőt nem is annyira bonyolult házilag kivitelezni. Annyi a megkötés, hogy házilag csak előfőzött rizsből tudjuk elkészíteni a puffasztott rizst, ugyanis a kemény, száraz rizsszemeket nagyon nagy nyomás alá kellene helyezni, hogy olyan típusú puffasztott rizst tudjunk előállítani házilag, mint amilyen a boltokban kapható.

A házilag készített puffasztott rizshez tehát vásároljunk előfőzött rizsszemeket, majd tegyük őket egy zsiradék nélküli serpenyőbe és melegítsük addig, amíg egy kicsit más lesz a színük. Ezután forrósítsunk fel olajat majdnem 200 fokra és dobjuk bele a rizsszemeket. Miután kipuffadtak szedjük le őket és tegyük papírtörlővel kibélelt tányérra.

A házilag készített puffasztott rizs hátránya, hogy ízesíteni nem lehet, azonban nagyon sok mindenre használható. Különböző süteményekhez kiváló alapanyag. A rizs fogyasztásának egészségmegőrző szerepe is van. Sok ásványi anyagot és magnéziumot tartalmaz, valamint vitaminok közül sok B1, B2 és B6-t tartalmaz.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014