Praliné házilag

Az alábbiakban egy olcsó, könnyen elkészíthető, mégis nagyon finom és különleges édesség elkészítési módjairól olvashatunk, melyet minden korosztály – különösen a gyerekek – örömmel fogyaszt majd. Így készül a praliné házilag az egyik legegyszerűbb recept alapján: Alacsony lángon felolvasztunk 250 g keserű- vagy tejcsokoládét (ízlés szerint) figyelve arra, hogy ne égjen meg.

Amikor krémes állagú lesz, hozzáadunk 60 g vaníliás porcukrot és 2 evőkanál kakaót, majd jól elkeverjük. A kapott krémet öntsük jégkockatartóba (tipp: könnyen eljárhatunk, ha egy nylon zacskó egyik sarkát kivágva ebből nyomjuk ki a krémet). A közepükbe tehetünk egy-egy fogpiszkálót, és várjunk, míg megkeményedik. Díszíthetjük olvasztott fehér csokoládéval a tetejét.

Praliné házilag

Praliné házilag

Készíthetünk pralinét házilag egy másik recept szerint a következő hozzávalókból: 200 g keksz, 50 g cukor, 200 g csokoládé, 50 g vaj, 100 ml tej, 1 evőkanál kakaó, rumeszencia. Felolvasztjuk a csokit, formákba öntjük, és kb. egy órára hűtőbe helyezzük. Addig a tejből, cukorból és kakaóból szirupot főzünk, majd beletesszük a vajat.

Ezt ráöntjük az apróra tört, rummal ízesített kekszre, és apró golyókat formálunk, melyeket beleteszünk az olvasztott csokoládék közepébe (kb. 36 darab lesz belőle), és ismét hűlni tesszük egy órára. A végén óvatosan kivesszük a formákból a pralinékat, eltávolítsuk a fölösleges csokoládét a szélekről, és máris kész a finom édesség.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013