Praktikus üvegház készítése házilag

Üvegházat építeni házilag a kertünkbe praktikus dolog, hiszen ebben ugyanúgy mint a fóliában gyorsabban, rövidebb idő alatt  termelhetünk zöldségeket. Az üvegen átmenő napfény hatására az üvegház belseje felmelegszik és meleg is marad, így ha rendszeresen öntözzük a benne lévő veteményeket a párás meleg idő hatására kellemes helyet teremthetünk nekik.

Praktikus üvegház készítése házilag

Praktikus üvegház készítése házilag

Minden amit házilag szeretnénk elkészíteni annak a lényege a praktikusság és az olcsóság. Az üvegház esetében úgy tudjuk a legolcsóbban kihozni, ha az üveget nem a boltban vásároljuk meg. Számos építkezés lehet a közelünkben ahol először egy régi rossz házat kell lebontani. A mai modern technológiáknak már nem felelnek meg az akár 40-50 évvel ezelőtt beépített ablakok, nyugodtan elkérhetjük őket. Az építkezők szemszögéből ez sokszor pozitívum is lehet, hogy nem kell elvitetniük azokat az ablaküvegeket amikre már nincsen szükségük.

Miután beszereztük a szükséges alapanyagokat a praktikus üvegházunk elkészítéséhez neki is állhatunk a munkáknak házilag. Az egész lényege, hogy ki kell ásnunk a ház alapját, majd kirakni a falát az ablaküvegekkel. Ezek a házilag felhúzott üvegházak általában fűtetlenek, így nagyon fontos, hogy megfelelő napos helyet találjunk nekik.

Legjobb ha déli fekvésűek hiszen onnan érkezik a legtöbb napfény. A házak vázszerkezetét érdemes fémből kivitelezni és ehhez rögzíteni az üvegfelületeket. Ha tehetjük a bejáratára tegyünk mindenképpen ajtót, amely praktikusan szintén üvegből legyen.

  
Iktatva: Kert, Otthon Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015