Pizzaszósz készítése házilag

A pizzát mindenki szereti, és a legtöbben a házilag elkészített pizzáért rajonganak a legjobban. Sokan hiszik azt, hogy házilag bonyolult igazán jó pizzát készíteni, azonban ez nincs így. Talán a legnehezebb pont a megfelelő pizzaszósz elkészítése. Akinek nincsen sok ideje, tehet az előre elkészített pizzalapra simán ketchupot is. Ennek lehet kapni sima és csípős változatát is, így könnyen az ízlésünkre formálhatjuk a pizzaszószt.

Ha egy kicsivel több idővel rendelkezünk, akkor készíthetünk sűrített paradicsomból is pizzaalapot. Ehhez csak egy kis vizet kell beleöntenünk és jól elkeverni. Azonban azok akik nem riadnak vissza attól sem, hogy több időt töltsenek el a konyhában, nekik itt van egy igazán házilag elkészített pizzaszósz recept.

Pizza

Pizza

Vágjunk fel vöröshagymát és pirítsuk meg olajon, amíg üveges nem lesz.(Ha szeretjük tehetünk bele pár gerezd nagyon apróra vágott fokhagymát is.) Ekkor öntsünk hozzá sűrített paradicsomot és forraljuk össze. Ezután már csak az ízesítés maradt hátra. Sóval, borssal, és zöldfűszerekkel tehetjük egyedivé a házilag elkészített pizzaszószunkat.

Használhatunk oregánót, bazsalikomot vagy szárított petrezselyem zöldet is. Ha darálthúst is szeretnénk majd tenni a pizzánkra, érdemes belekevernünk és a szósszal együtt elkészítenünk, mert úgy sokkal finomabb lesz a sütés után. Ennek a lényege, hogy a húst a hagymára tegyük rá, és amikor már fehér akkor öntsük rá a paradicsomot.

  
Iktatva: Receptek Címkék: 

További olvasnivaló

Otthon házilag 2012