Pizza házilag

Kevés ember lehet, aki ne szeretné a pizzát. Ez a hagyományos olasz finomság az utóbbi évtizedekben rohamosan tört be a különböző nemzetiségek élelmiszerpiacára, és alig vannak már olyan országok, ahol ne lehetne pizzázókat találni. A pizza egyik alapélelmiszerünkké vált. Viszonylag egyszerű az elkészítése. A pizza házilag remek választás lehet egy kiadós ebédhez vagy vacsorához.

A pizzalap elkészítése nem nagy feladat: élesztőt futtatunk fel tejjel és cukorral, majd ezt belekeverjük az átszitált lisztbe. Öntünk az így kapott tésztába egy kis olajat, majd addig öntjük fel langyos vízzel, míg a tészta el nem válik a táltól. A pizza házilag akkor lesz igazán jó, ha ezt a tésztát legalább 20 percet állni hagyjuk, hogy jól megkeljen. Mikor ez megtörtént, kis sót adunk a tésztához, majd ismét átgyúrjuk, és megint pihentetjük legalább 20 percet.

Pizza házilag

Pizza házilag

Ezután a már átgyúrt és jól megkelt tésztánkat kivajazott tepsibe tesszük, majd lisztes kézzel kerekre nyújtjuk benne. A sütőt ez alatt az idő alatt ne felejtsük el előmelegíteni. Mikor megkaptuk a kerek tésztát, rátesszük a feltétet. Ez bármi lehet, amit csak szeretünk, de semmiképp se feledjük el a pizzaszószt, mert anélkül nem az igazi.

Sokan el sem hiszik, de a pizza házilag sokszor jobban sikerül, mint a vendéglőkben, pizzázókban kaphatóak. Valószínűleg azért, mert a házi pizzát teljes mértékben ízlésünkhöz szabhatjuk, mi határozhatjuk meg, milyen vastag legyen, milyen és mennyi feltétet teszünk rá.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014