Pingvin jelmez készítése házilag

A pingvin jelmez készítése házilag bár nem tartozik a gyorsan elkészíthető jelmezek közé, mégis megéri időt szánni rá. Főleg abban az esetben érdemes elkészíteni, ha a családban több gyerek is van, így biztosak lehetünk benne, hogy pár év múlva a kisebb gyerek is szívesen felveszi majd.

A pingvin jelmez készítéséhez szükségünk lesz két nagyobb darab szivacsra, két közepes kartonpapírra, illetve fehér és fekete plüss (esetleg polár) anyagra. Ha ezek megvannak, mérjük le a gyereket a nyakától a bokájáig, majd a szivacsokból két darab akkora tojásformát vágjunk ki, mint amekkorát lemértünk. Ezután a szivacsokat vonjuk be az anyaggal.

Pingvin jelmez készítése házilag

Pingvin jelmez készítése házilag

Következő lépésként a szivacsokat varrjuk össze, természetesen úgy, hogy a kezeknek hagyjunk ki szabad helyet. Szárnynak az erős kartonból vágott forma is megfelel, amit szintén be kell vonnunk.  A pingvin jelmez készítése házilag utolsó fázisaként a szárnyakat biztosító tűkkel erősítsük fel a már összevarrt hasi, illetve háti részre.

Bár tény, hogy nem kis munka elkészíteni egy pingvin jelmezt házilag, de ha megvan, nem csak farsangkor használható, hanem akár egy állatos meséhez is viselhető egy szereplés alkalmával. Ha pedig a gyereknek otthon támad kedve jelmezbe bújni és úgy játszani, akkor is bármikor kéznél van.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014