Paradicsomos arcpakolás házilag

A paradicsom amellett, hogy nagyon finom zöldség, sokan nem is gondolják, hogy a zsíros, problémás bőrt is lehet vele kezelni. Legfontosabb a pórusösszehúzó hatása. A paradicsomos arcpakolás házilag készítve olyan hatásos, hogy a boltban kapható pakolásokat is legyőzi.

A paradicsomos arcpakolás házilag a legegyszerűbben úgy készül, hogy az érett paradicsomot péppé zúzzuk vagy botmixerrel pépesítjük, majd adunk hozzá mézet valamint friss élesztőt. Ebben a pakolásban nem csak a paradicsom küzd a pattanásokkal, hanem az élesztő is. Rendszeresen alkalmazva megelőzhetjük az újabb pattanások kialakulását, valamint csökkenthetjük a bőr zsírosodását is.

Paradicsomos arcpakolás házilag

Paradicsomos arcpakolás házilag

Ha azt szeretnénk, hogy bőrünk igazán ragyogó legyen, akkor a paradicsomos arcpakolás házilag készült változatát használjuk. A frissen préselt paradicsomlét keverjük össze annyi búzaliszttel, hogy kenhető masszát kapjunk. Az előzőleg megtisztított arcbőrre vigyük fel, majd hagyjuk hatni, míg megszárad. Utána óvatosan dörzsöljük le, így az elhalt hámsejteket is eltávolíthatjuk a bőrünkről. Végezetül langyos vízzel alaposan mossuk le az arcunkat ügyelve arra, hogy minden pakolást maradékot eltüntessünk róla.

A paradicsomos arcpakolás házilag készítve nem csak olcsó (egy adag pakoláshoz egy szem paradicsom is elég), hanem egészséges is. Nem tartalmaz semmiféle allergén anyagot, és attól sem kell félnünk, hogy a tartósítószertől kiütések jelennek meg, hisz ezek sincsenek benne.

  
Iktatva: Életmód, Szépség Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013