Paradicsom eltevése házilag

A nyár egyik nagy slágere a finom, lédús paradicsom. Nagyon kevesen vannak, akik nem szeretik. A paradicsom eltevése házilag nemcsak olcsóbb, de biztosak lehetünk abban is, hogy csak azt tartalmaz, amit beleteszünk.

A paradicsom eltevése házilag nem nehéz. Lényeges, hogy bármelyik módszert választjuk, jó alaposan mossuk meg a paradicsomot, és ha lehetőségünk van rá, akkor bioboltból vagy a piacról szerezzük be, hogy ne legyen tele vegyszerrel. A jól bevált paradicsomlé elkészítésével semmi nagy munka nincs, hisz csak átpasszírozni kell a paradicsom levét, majd jó alaposan megfőzni. Ám ez csak az alap. Vannak ennél sokkal finomabb receptek is.

Paradicsom eltevése házilag

Paradicsom eltevése házilag

Ha a paradicsom eltevése házilag történik, akkor főzhetünk belőle sűrített paradicsomot egy kis hagyma, petrezselyem, bazsalikom, babérlevél valamint fokhagyma hozzáadásával. Ha nem teljesen érett a paradicsom, akkor alapos mosás után egészben tegyük üvegbe, majd töltsük fel olajjal. Téli salátákba fenséges.

Ha egy kicsit merészebbek vagyunk, akkor a paradicsom eltevése házilag megoldható aszalással is. A megaszalt paradicsomot tegyük üvegbe, majd fűszeres olajjal töltsük fel. Ha valaki ezt kóstolta, mást már nem igazán kíván. Kipróbálhatjuk még a kicsit különlegesebb chilis paradicsomlekvárt vagy a paradicsomos málnadzsemet is. Bármelyiket is válasszuk, a végeredmény az lesz, hogy a téli napokon egészséges, és finom ételt tudunk készíteni belőle.

  
Iktatva: Kamra, Konyha Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013