Cikkek a(z) Életmód és Otthon házilag kategóriából

Minden generációnál központi kérdés a szépség és az egészség megőrzése. Ahhoz, hogy mindkettő megfelelően tudjon működni és harmóniában legyünk önmagunkkal, az életmódunkon kell változtatnunk. A rohanó világunkban, ahol egyre több és nehezebb elvárásnak kell nap mint nap megfelelnünk, ez nem is tűnik olyan egyszerű feladatnak. Azonban ha igazán akarjuk sikerülni fog.

Téli megfázás kezelése házilag

Téli megfázás kezelése házilag

A téli megfázást nagyon könnyen elkaphatunk télen, mikor az idő hűvös és le van gyengülve a szervezetünk. Már a kezdeti jeleket érdemes figyelembe venni, így a nagyobb baj kialakulását könnyen meg tudjuk előzni. Szerencsére számos házi praktika létezik a téli megfázás enyhítésére. A legtöbb alkalmazásához elég csak kimenni a kamránkba és jól körülnézni… Tovább: Téli megfázás kezelése házilag»

Csúnya hegek eltüntetése házilag

Csúnya hegek eltüntetése házilag

A csúnya hegek a bőrön önbizalomhiányt okozhatnak, esztétikai problémák. Kezelésük, eltüntetésük nehéz és hosszadalmas folyamat, azonban most néhány házi praktika segítségével szeretnénk abban segíteni, hogy a kezelésüket akár azonnal meg lehessen kezdeni. A csúnya hegek házi kezelése során olyan anyagokat használhatunk melyek mindenki otthonában megtalálhatóak. A paradicsomlé természetes világosító hatással… Tovább: Csúnya hegek eltüntetése házilag»

Körömerősítő folyadék készítése házilag

Körömerősítő folyadék készítése házilag

Sokan küszködnek azzal a problémával, hogy vékonyak és töredezettek a körmeik. Másoknak szép, egészséges de nem tudják megnöveszteni a kívánt hosszúságúra. A boltokban rengeteg féle körömerősítő szer kapható. Léteznek olyanok melyek folyadék formában találhatóak és este kell bekenni velük a körmeinket és vannak lakk alapúak is. Ezek úgy néznek ki… Tovább: Körömerősítő folyadék készítése házilag»

Hidratáló ajakbalzsam készítése házilag

Hidratáló ajakbalzsam készítése házilag

Az ajakbalzsam használata nagyon hasznos és fontos, főleg télen mikor hideg van és könnyen kiszáradnak az ajkaink. Az ajakbalzsam hidratálja és széppé teszi őket. A boltokban rendkívül sok féle ajakbalzsam kapható, azonban sajnos a legtöbbet nem érdemes használni, mivel olyan anyagokat tartalmaznak, amelyektől kiszáradnak az ajkaink és egyre többször kell… Tovább: Hidratáló ajakbalzsam készítése házilag»

Illatos rózsavíz készítése házilag

Illatos rózsavíz készítése házilag

Az illatos rózsavíznek rendkívül sok jótékony hatása van, felhasználása nagyon széleskörű és házilag is könnyedén elkészíthető. Az illatos rózsavíz elkészítéséhez szedjünk a kertünkben egészséges rózsaszirmokat. Nagyon fontos, hogy vegyszermentesek legyenek, vagyis olyan helyről szerezzük be, ahol nem érte őket benzingőz. A rózsaszirmokon kívül egy edényre és desztillált vízre lesz még… Tovább: Illatos rózsavíz készítése házilag»

Gyömbéres zsírégető krém készítése házilag

Gyömbéres zsírégető krém készítése házilag

A fogyás elősegítéséhez a diéta mellett sokan használnak különböző fajtájú zsírégető krémeket. Ezeket azért tartják hasznosnak, mert az adott problémás területen, lokálisan fejtik ki a hatásukat. A combra, hasra kenve láthatóan feszesítik a bőrt, a narancsbőr pedig könnyebben tűnik el. Mint nagyon sok mindent a zsírégető krémeket is el lehet… Tovább: Gyömbéres zsírégető krém készítése házilag»

Fahéjas zsírégető krém készítése házilag

Fahéjas zsírégető krém készítése házilag

Szinte mindenkinek vannak fogyókúrás emlékei. A modern kori diéták már nem az éhezésről szólnak, hanem sokkal inkább a tudatos étkezésről, arról, hogy miből mikor és mennyit vigyünk be a szervezetünkbe. A szép alak azonban nemcsak az étkezés függvénye, szorosan hozzátartozik a mozgás és a különböző házi praktikák alkalmazása is. Sokan… Tovább: Fahéjas zsírégető krém készítése házilag»

Arctisztító tej házilag

Arctisztító tej házilag

Az arctisztító tej használata nagyon fontos, hiszen ez gondoskodik arról, hogy megfelelően hidratálva legyen az arcbőrünk. Az üzletekben számtalan készítmény kapható erre a célra, de mint mindennél itt is érdemes lehet házilag készített termékekkel próbálkozni. Egyrészt mert jóval olcsóbbak lehetnek, másrészt mert csakis természetes összetevőjű anyagokat tartalmaznak, így az a… Tovább: Arctisztító tej házilag»

Szeplőhalványítás házilag

Szeplőhalványítás házilag

Szeplők főleg a világosabb bőrű embereken figyelhetőek meg. Sokan szeretik a szeplőiket, azonban sokan vannak olyanok is akik nem tudnak velük megbékélni. Sajnos teljesen eltüntetni nem lehet őket, azonban vannak hagyományos házi módszerek arra vonatkozóan, melyek egy kicsit halványabbá teszik a nem szeretett szeplőket. A halványításra kizárólag házi megoldásokat javasolunk,… Tovább: Szeplőhalványítás házilag»

Csaláncsípés kezelése házilag

Csaláncsípés kezelése házilag

A csalánról először mindenkinek a kellemetlen csípése jut eszébe. Azonban nem szabad arról elfeledkeznünk, hogy a csalán egy nagyon fontos gyógynövény, mely a házi gyógymódok egyik alapösszetevője. Vértisztító hatása általánosan ismert, ezért tea formájában nagyon ajánlott kúraszerűen a fogyasztása. A legjobb megoldás, ha a csalánt magunk gyűjtjük be ahelyett, hogy… Tovább: Csaláncsípés kezelése házilag»

Oldal 1 / 2012345...1020...Utolsó »
Otthon házilag 2015