Orrdugulás ellen házilag

Főként télen sokan szenvednek orrdugulástól, de nyáron a kellemetlen allergia is okozhat problémát. Az orrdugulás ellen házilag többféle szer is alkalmazható. Talán a leghatásosabb a sós párolás. Ebben az esetben a legfontosabb, hogy forró vízbe durva sót tegyünk – a legjobb a tengeri só –, majd törölközővel a fejünkön megpároljuk az arcunkat.                                              

Orrdugulás ellen házilag bevethető még a vöröshagyma is. Nem kell mást tennünk, mint egy hagymát félbevágnunk, majd jó alaposan bele szagolnunk. Bár nem csak az orrunk dugul ki, hanem a könnyünk is csöpögni kezd, de talán ez a legszelídebb módszer, amit házilag lehet alkalmazni. Ugyanilyen hatással van a friss torma is, azonban ezzel legyünk óvatosak. A tormát sokkal jobb, ha elfogyasztjuk.

Orrdugulás ellen házilag

Orrdugulás ellen házilag

Vannak olyan mentolos-kámforos légzéskönnyítő stiftek, melyek szagolgatása is segíthet. Orrdugulás ellen házilag hatásos lehet még a különböző illóolajok párologtatása, vagy szagolgatása. A teafa, menta, eukaliptusz mind a segítségünkre lehet. Sok vélemény szerint akár a zsebkendőkre is csepegtethetjük, majd azzal töröljük meg az orrunkat.

Orrdugulás ellen segítséget nyújthat a helyes orrfújás is. Mindig csak egy orrlyukunkat fújjuk ki. Ezáltal elősegíthetjük, hogy kellően takarodjon az orrunk. Ezen kívül sok tapasztalat azt mutatja, hogy a teniszlabda hónaljba való szorítása is segíthet. Ilyenkor az a lényeg, hogy mindig az ellentétes kar alá fogjuk a labdát, mint amelyik orrlyukunk be van dugulva.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014