Mosogató tisztítása liszttel házilag

A tavaszi nagytakarítás során az egyik sarkalatos pont a konyha tisztításában a mosogató takarítása. Elég nehéz feladat a mosogató tisztán tartása házilag, mert szinte minden nap igénybe van véve. Az új lakásokban, házakban manapság igen gyakori az amerikai konyha, ahol már nincsen lehetőség a konyha rejtegetésére a vendégek elől.

Mosogató tisztítása liszttel házilag

Mosogató tisztítása liszttel házilag

A következőekben egy olyan házilagos trükköt mutatunk be a mosogató tisztítására, amely nemcsak olcsó, hanem környezetbarát is. Az, hogy egyre kevesebb vegyszert használjunk otthon egyrészt környezetvédelmi szempontból is nagyon fontos, másrészt megelőzhetjük vele, hogy allergiás reakciók alakuljanak ki nálunk vagy valamelyik családtagunknál. A mosogató házilagos tisztításához egyetlen olcsó alapanyagra, lisztre lesz szükségünk.

A liszttel való házi tisztítás előtt mossuk ki a mosogatót, hogy a nagyobb szennyeződésektől, zsíroktól és ételmaradékoktól megszabaduljunk. Ha ezzel készen vagyunk, akkor egy tiszta rongy segítségével töröljük sz egészet teljesen szárazra. Ezután hintsük be liszttel majd papírtörlő segítségével oszlassuk el az egész tisztítandó felületen.

Addig dörzsöljük (itt nem kell nagyon nagy erőfeszítésre gondolnunk) amíg szépen meg nem tisztul a mosogatónk. Azért is közkedvelt ez a praktika, mert a segítségével villámgyorsan kitisztíthatjuk a mosogatónkat, ráadásul egy olya olcsó alapanyagból, amely általában minden háztartásban kéznél van mindig.

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015