Meghűlés kezelése házilag

A tél beköszöntével nagyon sok betegség kialakulásától kell tartanunk, egyik ilyen nagyon általános a meghűlés. Ezen szinte mindenki átesik kivétel nélkül a hideg ősz majd a tél beköszöntével. Megijednünk nem nagyon kell tőle, mert házilag rendkívül könnyen kezelhető. Ha elég elővigyázatosak vagyunk akkor pedig még megelőzni is könnyen meglehet a meghűlést. Együnk sok fokhagymát, tormát, illetve olyan ételeket amelyeknek magas a C-vitamin tartalmuk, így fokozhatjuk a szervezetünk ellenálló képességét a legkönnyebben.

Meghűlés kezelése házilag

Meghűlés kezelése házilag

A meghűlésre legjobb házilag alkalmazható megoldás a fekete bors. Mivel magában ez természetesen nem fogyasztható, ezért keverjük el forró tejben vagy teában és igyuk meg. Ha már megtörtént a baj és a meghűlés tünetei jelentkeznek nálunk, akkor is többféle házilag alkalmazható gyógymód ismert. A legegyszerűbb, ha bekötjük frissen vágott fokhagymával vagy vöröshagymával és még egy jó meleg sállal is körbetekerjük.

Hatásos lehet még ilyenkor a különböző gyógynövényekből készített fürdők alkalmazása is. Jó választás a kamilla, levendula, eukaliptusz vagy a borsmenta is. Ha az egész testünk nem kívánja a vizet, akkor csak a lábunknak megfelelő, ha rozmaringos lábfürdővel kényeztetjük.

Aki szeret teázni annak ajánlott a meghűléses időszakban a házi gyógyteák fokozottabb fogyasztása, a szokásosnál több mézzel és citrommal. A hársfa-, csalán-, csipkebogyó- vagy zsályatea mind-mind alkalmasak házilag a meghűlés kezelésére. Sokan nem szereti a zsályatea ízét, nekik öblögetésre is kifejezetten ajánlott ez a házi csodaszer.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013