Medvehagymás pogácsa házilag

Ilyenkor tavasszal, mikor a medvehagyma szezonja van, sokan szeretnek vele házilag sütni-főzni. Mivel nem tart túl sokáig, ezért miután megjelent a friss medvehagyma érdemes kihasználni és házilag finomabbnál-finomabb ételeket készíteni vele. A medvehagymát megvásárolhatjuk a piacon is, de sokan szeretik maguknak begyűjteni. Főleg erdő borította területen található, azonban nagyon vigyázzunk, mert a gyöngyvirág leveleivel, ami viszont mérgező, a medvehagyma nagyon könnyen összetéveszthető.

Medvehagymás pogácsa házilag

Medvehagymás pogácsa házilag

A házilag sütött medvehagymás pogácsa receptje és elkészítése nagyon egyszerű. Kezdő háziasszonyok is nyugodtan megpróbálkozhatnak vele. A hozzávalóak a következőek: 25 dkg liszt, 25 dkg túró, 25 dkg margarin, 2 g élesztő, egy csipet só, 1 tojás, liszt és cukor az élesztő felfuttatásához. Házilag első lépésként langyosítsuk meg a tejet, tegyük bele a cukrot, keverjük el, majd morzsoljuk bele az élesztőt.

Miután felfutott keverjük össze a hozzávalókat egy tálban a tojásfehérje kivételével és addig dagasszuk a tésztát, míg el nem válik az edény falától. Ezután takarjuk le egy tiszta konyharuhával, majd tegyük meleg helyre, hogy megkeljen a tészta. Miután megkelt nyújtsuk ki vékonyra, majd kenjük meg az egyik felét tojásfehérjével.

Hajtsuk rá a tészta másik felét, majd még egyszer ismételjük meg ezt a műveletet. Vagdossuk be a tetejét, majd szaggatóval készítsük el a pogácsákat. Tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd kenjük meg őket tojásfehérjével és süssük meg előmelegített sütőben.

 

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014