Marcipán házilag

Nincs olyan gyerek (vagy felnőtt), aki egy szépen dekorált tortát ne kóstolna meg. Akik gyakran szoktak sütni, tudják már, hogy egy szép, dekoratív tortát akármilyen alapanyagból nem is lehet elkészíteni. Számtalan módon díszíthetünk egy tortát, viszont praktikus egy viszonylag könnyű módszert választani. Mi lenne ilyenkor a legjobb választás, ha nem a marcipán? Ha pedig egy kicsit ügyesebbek vagyunk, marcipánt házilag is készíthetünk, melyet kedvünk szerint színezhetünk ételszínezékkel vagy természetes színezékkel, és mi magunk is ízesíthetjük.

Ahhoz, hogy marcipánt házilag készítsünk, szükségünk van negyed kiló héjától megtisztított, darált mandulára, amelyet összedolgozunk ugyanannyi porcukorral és 2 tojásfehérjével. Porcukros deszkán kedvünk szerint nyújthatjuk, formázhatjuk, színezhetjük.

Marcipán házilag

Marcipán házilag

Aki nehezen tud beszerezni mandulát, az készíthet marcipánt házilag darált dió felhasználásával is, a következő módon: 1 közepes burgonyát héjában megfőzünk, lereszeljük, majd összedolgozzuk 10 dkg porcukorral és 10 dkg darált dióval. Fél deci vízben megfőzünk 1 evőkanál búzadarát, a két masszát összedolgozzuk, majd ízesíthetjük rummal, és már szépíthetünk a marcipánunkkal.

Marcipánt házilag akár cukormentesen is összeállíthatunk. Ehhez szükséges: 200 g héj nélküli, őrölt mandula, 10 g keserű mandula, 60 g nyírfacukor, 3 evőkanál víz. A vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd jól összedolgozzuk a darált mandulával, és keserű mandulával ízesítjük.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014