Magas vérnyomás csökkentése házilag

A magas vérnyomás alattomos betegség, hisz sokszor tünetmentesen károsítja a szerveket, ezért érdemes odafigyelni rá, és rendszeresen méretni. A magas vérnyomás csökkentése házilag is lehetséges. Legfontosabb, hogy figyelemmel kövessük, és néhány rossz szokáson változtassunk. Amennyiben lehetséges, iktassuk be a mindennapjainkba a szabad levegőn történő mozgást. Ez segít abban, hogy rugalmasabbak legyenek az érfalak, s ezáltal könnyebben tud áramlani a vér.

 A magas vérnyomás csökkentése házilag bevethető praktikái közül talán az egyik legismertebb a fokhagyma fogyasztása. Emellett nagyon jó hatása van még a zellernek és a vöröshagymának is. Ajánlatos minden nap fogyasztani ezekből, és legjobb, ha mindhármat együtt fogyasztjuk.

Magas vérnyomás csökkentése házilag

Magas vérnyomás csökkentése házilag

 A galagonyatea szintén igazi csodafegyvernek minősül a magas vérnyomás csökkentésére házilag. Az íze is finom, ezért nem igényel semmilyen más ízesítést. Napi egy-kétcsészényi már elegendő is ahhoz, hogy csökkentsük a vérnyomást.

 A magas vérnyomás csökkentése házilag csak odafigyeléssel oldható meg. Fontos, hogy kerüljük az alkohol minden formáját, mert azok emelik az értékeket. Próbáljunk megtanulni lazítani, hisz a stresszes élet is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a vérnyomásunk magas legyen. Találjunk olyan foglalkozást, ami kikapcsol, és ami segít abban, hogy egy nyugodtabb, egészségesebb életet éljünk.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013