Müzli készítése házilag

A müzlit sokan szeretik, fogyasztásának számtalan módja lehetséges. A legtöbben tejjel, de van, aki gyümölcslével vagy csak úgy magában fogyasztja.  A müzlit sokan egészségesnek gondolják, ami így is van, de ez nem feltétlenül a bolti változatokra, hanem a házilag kevert müzlire igaz. A bolti müzli mindig tartalmaz cukrot és tartósítószert. Ezen felül mesterséges anyagok és színezékek is megtalálhatóak benne.

Müzli késztése házilag

Müzli késztése házilag

Az egészséges müzli mindenképpen házilag készül. A hozzávalókat külön-külön megvásárolhatjuk, majd egy nagy tálban összekeverve késze is van a házi, egészséges müzlink. Válasszunk neki szép mutatós tartó dobozt, akár ajándéknak is kiváló lehet. A házilag készített müzli alapja a zabpehely, amely kapható nagy, illetve kisszemű változatban is.

Nagyobb mennyiséget képviselhet még a puffasztott rizs vagy a puffasztott amarántmag. Az alapreceptet tetszés szerint variálhatjuk ezután. Tehetünk bele aszalt gyümölcsöket, banánt, datolyát vagy amit szeretnénk. A mazsola is alaptartozéka az egészséges házi müzlinek. Tehetünk még bele különféle magvakat úgy mint  diót, mogyorót vagy mandulát. Ha ezeket a feldarabolás előtt egy kicsit megpirítjuk még finomabb lesz a végeredmény.

Ha szeretjük a szezámmagot, akkor azt is tehetünk bele pirítva. Mehet még bele narancshéj és különböző fűszerek is. A fahéj jó választás a müzli fűszerezéséhez. Ha szeretnénk egy kicsit bűnözni is akkor tegyünk bele jó minőségű étcsokoládé darabokat is.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014