Mézes testápoló készítése házilag

Az emberi bőr hamar kiszárad, töredezetté válik, ha nem kapja meg a megfelelő nedvesség utánpótlást. A kiszáradás ellen testápoló rendszeres használatával védekezhetünk, melyet akár magunknak házilag is könnyedén elkészíthetünk. Íme egy nagyon egyszerűen elkészíthető recept, hogy télen-nyáron ápolt és szép maradjon a bőrünk.

Mézes testápoló készítése házilag

Mézes testápoló készítése házilag

Mézes testápoló: A méz rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, azonban nem lehet közvetlenül felkenni a bőrre, mert nagyon ragadós, ezért össze kell kevernünk vajjal és olajjal, mely hidegen van sajtolva és már kész is a házilag készített testápoló. Az arányokra figyeljünk oda annak érdekében, hogy a testápoló megfelelő szerkezetű legyen. A méz olaj és vaj aránya 2:3:4 legyen. A mennyiségeket attól függően mérjük ki, hogy mennyi testápolót szeretnénk házilag elkészíteni. Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, hiszen eláll. A fenti alapanyagokon kívül 2,5 arányban méhviaszt is kell tennünk a házilag főzött testápolóba.

Az alapanyagokat meg kell olvasztani, majd jól elkeverni, aztán 5 csepp levendulaolajat cseppenteni bele és formákba önteni, amíg meleg a massza. Ezután be kell rakni a hűtőbe, hogy megdermedjen. A kész korongokat kivéve a formákból már kezdődhet is a bőr ápolása. Fürdés után a nedves bőrre kenve könnyen beszívódik a bőr száradása közben.

Extra tipp: a levendulaolaj helyett használhatunk más illatot is, például citrusfélék kivonatából készített olajból is cseppenthetünk a főzetbe.

  
Iktatva: Egészség, Életmód, Szépség Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013