Lekvár házilag ajándékba

Barátnőnket, ismerősünket vagy szerettünket születésnapján meglephetjük például általunk készített lekvárral. A lekvár házilag készítve sokkal finomabb, mint amit a boltban vásárolhatunk, nem beszélve arról, hogy nem tartalmaz semmiféle mesterséges adalékanyagot.

Ha házilag készült lekvárt szeretnénk ajándékozni, akkor érdemes kicsit feldíszíteni, hogy ne csupán egy  finomság legyen, hanem a spájzban is jól mutasson. Érdemes olyan gyümölcsöt választani, amiről tudjuk, hogy igazán kedveli a megajándékozott személy. Főzzük meg a lekvárt, majd töltsük díszes üvegbe, és jól zárjuk le. Az üvegre rakhatunk egy általunk készített kis kártyát is, amire ráírhatjuk, hogy milyen lekvár van benne, valamint, hogy mikor készült.

Lekvár házilag ajándékba

Lekvár házilag

A lekvár házilag készítve azért is jó ajándék lehet, mert készíthetünk egyedi lekvárokat is. Ilyen a csilis eper-, a sütőtök-, a zöldparadicsom vagy épp a rumos-fahéjas szilvalekvár. Ha van kedvünk, nyugodtan kikísérletezhetünk egy csak általunk készített vegyes lekvárt is. Kombinálhatjuk bátran a gyümölcsöket vagy épp a gyümölcsöt zöldséggel, hisz nagyon érdekes finomságok készülhetnek így.

Biztosak lehetünk benne, hogy a házilag készített lekvár nagy örömet okoz, főleg egy olyan embernek, aki értékeli a házilag készült termékeket. Ha többféle lekvárt teszünk egy kis kosárkába, és melléhelyezünk néhány dísztököt és falevelet, igazi, mutatós ajándékkosarat adhatunk át a megajándékozottnak.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013