Lefolyótisztítás házilag ecettel

Nemcsak akkor érdemes a lefolyót tisztítani, amikor valami zsíros anyag került bele, hanem akkor is, ha kellemetlen szagok terjengnek belőle. Ilyen esetben a lefolyótisztítás házilag ecettel könnyen és gyorsan megoldható. Nemcsak kiválóan tisztít az ecet, de a kellemetlen szagokat is megszünteti, ezáltal sokkal kellemesebb az utána következő munka.

A lefolyótisztítás házilag ecettel annyira egyszerű, mint kiönteni egy pohár vizet. Az azonban szempont, hogy minél erősebb ecetet öntsünk bele a lefolyóba. Ezzel a munka nagy része el is van végezve. Annak érdekében, hogy minél jobban hasson, érdemes várni legalább fél órát. A fél óra leteltével engedjünk meleg vizet a lefolyóba. Ezáltal a fellazult szennyeződések is kitakarodnak a lefolyóból.

Lefolyótisztítás házilag ecettel

Lefolyótisztítás házilag ecettel

Mivel az ecet nemcsak szagtalanít, hanem a vízkövet is kiválóan oldja, így nem csak szagtalan lesz a lefolyónk, hanem a vízkőtől is megszabadulhatunk. A lefolyótisztítás házilag ecettel olcsó és egyszerű megoldás, valamint a természetre sem hat károsan. Az ecetet azok is használhatják, akik érzékenyek a különböző tisztítószerek összetevőire, hiszen ez nem vált ki allergiás reakciókat.

A lefolyótisztítás házilag ecettel minden esetben hatásosnak bizonyul. Az ecettel nem csak a lefolyót tisztíthatjuk ki, hanem akár a kagylót is áttörölhetjük vele. Az inox kagylókat csillogóvá teszi azáltal, hogy a lerakódott vízkövet eltávolítja.

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014