Lakásillatosítás házilag

Mindenki szeretné, ha a lakásában kellemes illat lenne. Számos lehetőség kínálkozik a megvalósításra, azt nekünk kell kiválasztanunk, hogy számunkra melyik a legmegfelelőbb. Sokféle légfrissítő eszköz kapható a boltokban, de sokfélét készíthetünk magunknak házilag is.

Lakásillatosítás házilag

Lakásillatosítás házilag

Az egyik legegyszerűbb módszer, amely azonban csak tavasszal vagy nyáron alkalmazható, hogy vágott virágot teszünk vázába. Vigyázzunk azonban arra, hogy sokan allergiásak ezekre a növényekre. Ha azonban olyan szerencsések vagyunk, hogy a családtagok közül senki sem érzékeny, akkor a jó illat mellett a lakás díszítéséről is gondoskodtunk házilag, egyszerűen.

Másik hasznos módszer, ha füstölőt vásárolunk. Ezt inkább azok szokták szeretni, akik vonzódnak a keleti kultúrákhoz. Az illatanyaguk sokszor illatos fűszerekéhez hasonlít, amit nem mindenki szeret a konyhán kívül „szagolni”. Ha azonban házilag készítünk magunknak, akkor virág vagy gyümölcs illatúakat is elő tudunk állítani. A füstölők mellett az illatosított gyertyák is nagyon közkedveltek, melyeket egyszerű receptek és pár hozzávaló birtokában házilag is könnyen el lehet készíteni.

A legegyszerűbben, legtermészetesebben és talán legolcsóbban úgy illatosíthatjuk a lakásunkat, hogy egy tálba vizet teszünk, majd ebbe néhány csepp, általunk kedvelt illóolajat csepegtetünk. A legjobb, ha ezt a házilag alkalmazható módszert télen részesítjük előnyben, mert a meleg fűtőtestre téve a tálat gyorsabban fog párologni és sokkal intenzívebben élvezhetjük az illatokat.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013